Газирани напитки вредни за нашето здраве

Нашето здраве вече се влияе силно от лошите газирани напитки. Индустрията на сода насам оказа не толкова коварен влияние върху здравето на индустрията, за дарения близо 100 групи, вариращи от Американската диабетна асоциация на Спасете децата, съобщават изследователи в понеделник.
Изследователите призовават здравните организации да се каже, просто не за пари от лобито на сода – казва тя изглежда зле в най-добрия, и в най-лошия може да оказват силен натиск върху групи, които иначе биха могли да действат за намаляване на нездравословни консумация на захар.
На снимката: кутии от сода се показват в случай на Kwik Спира Ликьор в Сан Диего
Кутии от сода се показва в случай на Kwik Спира Ликьор в Сан Диего, Калифорния, на 13 февруари, 2014 г. SAM HODGSON / Ройтерс, файл
„От 2011 г. до 2015 г., Coca-Cola Company и PepsiCo са открити да спонсорират общо 96 национални здравни организации, включително и много медицински и здравни институции, чиято специфична мисии включват борбата с епидемията от затлъстяване,“ Daniel Аарон и д-р Майкъл Сийгъл на Бостънския университет, пише в доклада си, публикуван в американското списание за превантивна медицина.
„По време на периода на проучването, тези две сода фирми лобираха срещу 29 сметки на общественото здраве, предназначени за намаляване на консумацията на сода или подобряване на храненето.“
Свързани: Sugar Industry манипулирани болест на сърцето Изследвания
Само през последния месец, различен екип от изследователи открили, че захарта лобисти финансирани научни изследвания, които подценяван ролята на захар в сърдечно-съдови заболявания, и каза тактики са били подобни на тези, използвани от тютюневата индустрия да омаловажи рисковете за здравето от тютюнопушенето.
„С приемането на средства от тези компании, здравни организации са по невнимание, участващи в своите маркетингови планове“, пише Аарон и Сийгъл.
„Сега, повечето организации отказват пари на тютюн. Може би сода фирми трябва да бъдат третирани по същия начин.“
Свързани: Кратка история на мания на Clear Soda
Филаделфия премина сладки данък напитка през юни и други градове са обсъждали възможността. Проучванията показват, данъци могат да намалят разхода на лошо-за-ви продукти като сладки напитки и тютюневи изделия.
Прибавка на захар в храната е много тясно свързана със затлъстяване, сърдечно-съдови заболявания, диабет и рак. Но захарната индустрия й бяха забелязани редица аргументи срещу всяко законодателство, което може да намали потреблението, от свободата на потребителите и избор на дебати за това какво „захар“ се разбира.
Сега, повечето организации отказват пари на тютюн. Може би сода фирми трябва да бъдат третирани по същия начин. „“
„Здравеопазване и медицински организации естествено да се очаква да насърчава политики, които намаляват консумацията на хляб“, пише Аарон и Сийгъл.
„Въпреки това, той е документирано, че редица здравни организации са се оттегля от тази отговорност, като се оттегля от обществения дебат относно политиките за намаляване на консумацията на сода, която се противопоставя на законодателството за хляб, или действително сътрудничество
Двойката се фокусира върху Coca-Coca и Pepsi, както и американски напитки асоциация, която представлява меки производители на напитки. Те направиха обширни интернет и бази данни търсения за доказателство за дарения и техните възможни въздействия.
„Между 2011 г. и 2014 г., Coca-Cola Company прекарва средно повече от $ 6 милиона на година, PepsiCo прекарал повече от 3 $ милиона на година, и Американската асоциация за напитки прекарал повече от $ 1 милион на година“, пишат те.
„И трите разходи скочиха през 2009 г., когато тези групи се бориха данъка 2009 федерален сода; през тази година, Coca-Cola, прекарано милиона $ 9,4, PepsiCo, прекарано милиона $ 9,5, и Американската асоциация за напитки, прекарано милиона $ 18,9.“
Американската асоциация за напитки, който говори от името на компаниите, също защити своите действия.
„Да, ние може да не са съгласни с някои от Общността за общественото здраве на дискриминационни и регресивни данъци и политики в областта на нашите продукти“, се казва в изявление.

Публикувано на здравни и тагнато. Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s