От здравни организации Хаити получи 13,5 мильона дарения

Определено за пореден път се показва, че има добри хора и в това се изразява и това да има крайни решения. The магнитуд 7,0 земетресение, което разтърси Хаити през януари 2010 г. е убил повече от 200,000 души, причинени широко разпространена опустошение и позира още по-големи предизвикателства пред вече бедна карибска нация.

Шест години по-късно, въпреки първоначалния изблик на хуманитарна помощ и милиарда $ 13,5 в обещания и дарения, Хаити остава уязвима.

Продължаващото епидемия от холера, влошаването на околната среда, причинени от обезлесяването и продоволствената сигурност са сред най-належащите проблеми. Три последователни години на суша са „управлявани хора дълбоко в бедност и глад“ и оставени около 3,6 милиона хаитяни, изправени пред продоволствена несигурност, според неотдавнашен доклад на Световната продоволствена програма.

Световната съседи, един от най-старите агенции за развитие на Америка, работи в пет региона на Хаити, където тя е била в подкрепа на организации, базирани в общността, които се фокусират върху ключови области на устойчивост, включително селското стопанство, вода, канализация, здравеопазване, спестявания и кредитни възможности.

Кейт Schecter, президент и главен изпълнителен директор на Оклахома базирани на организацията, заяви групата насърчава самозадоволяването над зависимост.

Как бихте характеризирали състоянието на общото възстановяване на Хаити след земетресението 2010 г.?

Бих казал, просто от моето разбиране, че възстановяването не е много успешна. Като цяло град Порт-о-Пренс, не се справя толкова добре. Съществува реална разделение между имащите и нямащите. И по ирония на съдбата имащите са хора, които са там, за да помогне. Има много от тези нестопански организации, които са в Хаити, за да помогне с възстановяването и след това.

Когато излезе в провинцията, все още има много дълбока бедност. След земетресението, много хора започнаха да се върне в провинцията, защото възстановяването не е наистина се случва и те трябва да развиват своя собствена храна и да се възстанови. Ти нямаше тази на миграцията от града в провинцията. В част от градовете, където ние се оттеглиха, хората правят доста добре, отчасти защото те излязоха от града и се върна към традиционната си земеделие.

Хората, които живеят в провинцията, които работят земята и разполагат със средства, за да произвеждат храната си сами, правят по-добре от хората, които живеят в града.

Какво е стратегия Световната съседи в Хаити по отношение на повишаване на местния капацитет за развитие?
Ние наистина сме за преподаване на хората да ловят риба, не им дава риба, и наистина преподаване капацитет и не дава каквато и да е технология. Те трябва да имат ниско технологични отговори на техните проблеми, така че ако те се нуждаят снабдяват или нещо се развали, те могат да го оправи себе си. Ние наистина вярваме в способността на всеки да реши собствените си проблеми с малко помощ, чрез обучение и развитие на техните знания. Ние не трябва да излизат в и кажете на хората, които трябва да направим X, Y и Z. Ние ида и да ги питам, какво мислите, че ще бъде начин да се подобри живота си и да подобрят живота си?

Едно от първите неща, които правим във всеки нов общност е да им помогне да се направи нещо, наречено спестявания и кредити. Той е различен от микрофинансиране в които ние им помагаме да се развиват малки групи, които спестяват пари заедно, а след това те или се инвестира в един от друг, или те да инвестират заедно, или в общността. Ние започваме много малък. Но от друга важното нещо за Световната съседи е, че за дълго време стоим.

Първоначално тя започва с тези много по-малки спестявания и кредити групи. След това с течение на времето и те наистина започват да се натрупват някои фондове и да инвестират тях … те често се създаде земеделски кооперации, където те могат да отпускат заеми една на друга техника и да стигне до много по-голяма степен на кредитиране, и това е, когато тя се превръща в по-традиционен кооперативен модел ,

Публикувано на здравни и тагнато. Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s