Здраве все повече дава към ембаргото и още

Отново ще търсим новини за да има здраве всеки ден с тази голяма история за тях. Srijana Тапа е Южна Азия регионален директор на Световната съседи, международна група за развитие, която е работила в Непал за 43 години. Тя говореше с Review Непал за търговското ембарго и неговия ефект върху възстановяването й група и друга работа в Непал.

Как са жените в селата, в която работят справяне с вторични трусове и дългосрочен ембарго?

Градското население се чувствали най-голямо въздействие, когато неофициалния ембарго беше наложено на Непал. Хората в селата са по-добре и по-малко засегнати от дълго ембарго поради тяхната самодостатъчност с храна и гориво.

Повтарящи вторични трусове са очевидно плашещи като те предизвика страх от последните две големи хитове. От неотдавнашните посещения в нашите работни зони в Kavre, Sindhupalchok и Dolkha, жените в нашите проекти се оказват устойчиви. Те бързо се възобновява своята редовна работа в селското стопанство.

Въпреки това, има много въпроси и притеснения. Те включват самотни жени са изключени от обезщетения и разпределението на субсидии за възстановяване от страна на правителството. Налице е също така загриженост за дизайна на преустроени помещения, наличието на дървесина и реконструкция на училища повредени по време на земетресението.

Можете ли да ни кажете за състоянието на земеделските стопанства? Дали са в състояние да отглеждат култури?

За щастие на обработваемата земя не е била повредена от земетресението и вторични трусове. Но къщи са или напълно се срина или необитаеми. Деветдесет и пет процента от хората в трите области, в които работим, са все още в процес временни убежища.

Докато самата земя не е била повредена, миналогодишните оризовите растения са. Но фермерите са устойчиви и тази година те са на път да расте ориз, пшеница, картофи и царевица.

В допълнение към земеделие, общности ние подпомагат са ангажирани в козевъдството, горското земеделие, кухня градинарство, управление на отпадъчните води и на ниво Общност организаторите. Така например, в Mahadevsthan, Kavre, помогнахме на общността построи пластмасова езерце за събиране на отпадъчни води за напояване на градини. Земетресението затвори редовното им източник на вода, което принуди жените да прекарват два часа на ден, за да донесе кофа с вода. Сега те имат редовни доставки за своите градини, които са важен източник на храна.

Това са вид проекти евтини, които водят до устойчиво подобряване на доходите, здравеопазването и други ключови области. Ние вярваме, че развитието на общността, която използва подходящи технологии ще играят по-голяма роля в бъдеще.

Дали неофициална ембарго над? Има икономическа активност се върна към нормалното?

Ембаргото е повече, но последиците са все още се усещат. Наличие на гориво все още не е лесно. Черно маркетинг все още е в норма, с цени все още високи. Докато пътищата сега са безопасни, все още има протести в някои области, които вероятно ще се отразят пътуване и други неща там.

Хората имат различни възгледи, както и правото да ги изразят. Но действия, които нарушават търговията и друга стопанска дейност за дълги периоди от време, в крайна сметка боли всеки.

Е световно Съседите още, извършени в Непал?

Ние сме работили с общности в Непал за 43 години. Нашият главен изпълнителен директор на Кейт Schecter посети два пъти миналата година. Смятаме, че ние сме прави разлика. Ние ще продължим да помогне общности подобрят стандарта си на живот.

Публикувано на Здраве свят, здравни и тагнато, . Запазване в отметки на връзката.

1 Response to Здраве все повече дава към ембаргото и още

  1. Pingback: Бившият шеф северно здраве Катрина Пърси напуска – Здраве всеки ден

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s